29 Nisan 2020 Çarşamba

Değişik Değişik

İnsan prototipleri..

Kimisi aşırı duygusaldır, devirir tüm çamları hararetli bir tartışmada. Genellikle merhamet uyandırır insanda. Nerede bir kanat görse sığınmaya meyillidir. Komün hayatın hazan sevicisidir o, bazen hiç çekilesi değildir.


Kimi kurnazdır, son ana kadar tartışmanın pimini onun çektiğini kimse anlamaz. Ortaya bırakıverir usulca ve arada sırada da ateşi harlar çaktırmadan. Genelde en sevdiği tip duygusal olandır bu vatandaşın. Zor lokmaları da sever arada, ajandasına neon kalemlerle eklenmelidir böylesi.

Kimi maslahatçıdır; sürekli ortam koklamaktan duyu organları acaip gelişmiştir. Herkes bilir aslında renk skalasının genişliğini ama ‘her eve lâzım’ tiplerden olduğu için herkesten uzun yaşar.

Kimi çıkıntıdır, her devrin muhalifidir o. Rahatsız eder, keyfe ziyândır kendileri ve bu yüzden meclislerin istenmeyenidir. Hep anlaşılamamaktan yakınır ve öfke duyar bu duruma. Zamanın önünde yarışmayı sever. Dili zehir, bakışı keskin, damarı inat... Kısacası tarih onu yazmayıverse, bütün insanlık derin bir nefes alacaktır.

.............

12 yorum:

  1. En son paragrafta yer almaktan ürküyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Yer almaktan en son ürkeceğiniz yerdir kendileri. Fildişi kulenin tepesi, bayağı da havadardır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mekânı iyi tanıyormuş gibi yorum yapmışsınız:)

      Sil
    2. ‘Müzmîn’iyim efendim, ‘sevimsiz’liğimin sebeb-i mûcîbidir bu mekân.

      Sil
  3. "Dili zehir, bakışı keskin, damarı inat." buna rağmen mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ‘zehir’ kıymet bilene ilaçtır. Bir ‘bakış’ bin boşluğa şifadır. ‘İnat’ ki hakikâtten alıyorsa gücünü er ya da geç elbet muraddır.

      Sil
  4. Ortalama ömür beklentisi nedir bu grubun? Uzman görüşünüze başvuralım:)

    YanıtlaSil
  5. Uzmanı değil, muzdarîbiyim. Bilemiyorum ömür biçmek doğru mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maslahatçıya biçmissiniz ama:)

      Sil
    2. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş işte. Yani dilim varmıyor ama illâ söylensin istiyorsunuz:) ‘çok yaşamıyor böyleleri’

      Sil
    3. Maslahatçılığa Giriş kitabını hangi yayınevi basmıştı acep?

      Sil
    4. Basılmalı, çoktan basılmalıydı hatta. ‘Sistematik Maslahatçılık’ Kitabına göre olsun bari. Makyavel gibi bir kalem lâzım bize acilen:)

      Sil