22 Mart 2020 Pazar

Mutlak

Tecrit, açlık korkusu, yoksunluk, sevdiklerinden ayrı kalma, korku, demir parmaklıklar olmadan mahpusluk duygusu...
Dünyanın ötelenmiş, yok sayılmış, banane denmiş bütün mazlumları adına 2020 ben buradayım dedi. Buradayım ve umursamazlığınızın altını kara kalemle çizmeye geldim. 
Arkamda bir ordu var; Gazze’deki çocuk, uygurlu yaşlı amca, Sevdiğini arkasında bırakmış Suriye’li anne, Afrika’nın açlıktan ölen çocukları, susuzluktan dudağı çatlamış kadınları, kısacası dünyanın tüm mazlumları adına bir küçük virüs süpürüyor izlerinizi sokaklardan. 
Nasıl bir duygu karşı kıyıda olmak, 3. şahsın şiirini okumak? ‘Hepimiz zenciyiz’ artık, hep öyleydik aslında. Güç sandığımız kumdan kalemiz devrildiğinde inandık ‘mutlak’olanın “Mutlak” olduğuna. Sahi inandık mı?!!!

6 yorum:

  1. Sadece sizin tanıdığınız, fildişi kulenizin müdâvimleri, yazdıklarınızı okumaya olur verdikleriniz için mi bütün bu su üstüne yazmacalar?? Okuyucunuzu Google kimliği ile sınırlandırarak mı yapacaktınız devrimi gönüllerde?? Bencilliğin sınırları da yeniden yazılıyor mâlum Yeni Dünya Düzeninizde... Merak etmeyin okuyup da kirletmeyiz değerli sayfalarınızı günahlı gözlerimizle bir daha... İki kelâm edip çıkmaya geli-durmuştuk...

    YanıtlaSil
  2. Evde kal çağrısı önyargılarımızı da sivriltmiş anlaşılan. Sırayla gideyim o halde.
    Fildişi kulemin tek müdavimi var, kendim. Su üstüne yazdığım doğrudur, ama olur vermek için seçtiğim ‘seçilmişler’ kadrom yok. Hele google kimliği üzerinden bir listem hiç. Bencilliğimin sınırları, kalemi tutan ele meraklı insanların sinir uçlarıma dokunduğunda başlar, yoksa iki kelâm etmekten gayrı hesabı olmayanlarla değil. Öyle olsaydı o kelâmı google marifetiyle görünmez kılardım, olur biterdi. Yeterince yorulmuş zihinlerimizi su-i zanlarımıza kurban etmeyelim. En az gözleriniz kadar ‘günahlı’ bir kalemi okumamak tercihi de size aittir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılan o ki, sinir uçlarınıza dokunup haddimizi aşmışız. Kamuya yazdığınız zannına kapılıp geldiğimiz gibi,'hususî'dir denip yüzümüze kapanan kapıları zorlamadan rücû etmesini de biliriz. Seçkin kalemler olduğu gibi, seçkin okurlar da vardır. Biz sıradan kârileriz, kendi vasat çöplüğümüze döneriz. Merak buyurulmaya. Siz yine de açıktan yazın, 'göz hakkı' mâlum. İllâ ki müstefîdleriniz olacaktır, Matmazel Kelâm.

      Sil
    2. Kitap matbû hâle gelene dek metin sizindir, sonrasına karışamazsınız efendim. Kim almış kitabı, kim okumuş, kime dağıtmış, kime okutmuş? Muharririn işi değil hâd çizmek.

      Sil
    3. Ah alçak gönüllü kibir!..

      Sil
    4. Kibirli Tevâzu

      Sil